Hier treft u een overzicht aan werk aan geïnspireerd op verschillende landen. Vrouwen zijn een vaak voorkomend thema in mijn werk. Ik zie vrouwen als de ruggengraat van de maatschappij. Ik schilder voornamelijk uit mijn geheugen omdat mensen zich vaak onnatuurlijk gaan gedragen zodra er een camera in hun richting wijst.

uit 2001 tot 2015 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bonanjo Clinic

2015

Een wachtkamer in het ziekenhuis in Douala, Kameroen.  Waar ik kwam voor zwangerschaps controle. Er hing toen een hele mysterieuze, stroperige licht in de wachtkamer vanwege het regenseizoen. Dat probeerde ik te vangen tegelijk met de kracht en de tederheid die in de vrouw huizen.

Feestdag

2015

Het is een feestdag in Limbe, Kameroen. De dames ruimend zingend en dansend het dorp op.

Frank zijn huis

2015

Een kleine voorstelling van badtijd voor een Kameroeenees gezin. Gehuld in kleding die daar gebruikelijk is.

Wat eten wij vanavond?

2015

Een typisch Afrikaanse voorstelling. De dame zit aan de kant van de weg en probeert een zakcentje extra te verdienen door mango's te verkopen. Samen met andere dames van het dorp zit ze op een rij langs de weg en ieder verkoopt mango's. Het is een hele kunst om mango's te kopen en te verkopen. Ze moeten rechtstreeks uit de boom zijn gekomen en niet op de grond hebben gelegen. Er mogen geen diertjes in zitten, en die zijn moeilijk te zien. Ook moet de kleur precies goed zijn om op een een bepaalde tijdstip te kunnen eten. Het schilderij is uit mijn verbeelding geschilderd. Ik heb de dames vaak zien zitten, met hun opgetekende wenkbrauwen en prachtige kleding, ook zie ik ze vaak zitten te slapen in de meest onmogelijke houdingen, waarover ik mij telkens weer verbaas.

Onverwachte Gedachte

2012

Een peinzende vrouw, een spil van schaduw, licht en patronen.

Op de tapijtmarkt.

2011

Een Bedouine die op een stapel tapijten zit, met enige aanpassingen geschilderd vanuit het geheugen. Haar aanwezigheid en houding alleen al laat het personeel al rennen.

Stads Brug

2010

Een werk over een stadsgezicht. Uit de verbeelding geschilderd.

Vrede

2010

Een olieverf schilderij met een voorstelling van een moeder met twee in slaap gevallen jongens. Zij heeft nu even rust. De bank waar ze op zit bevat een vier punts geometrie en een drie punts geometrie. Die staan symbool voor twee culturen ( of broers) die telkens ruzie hebben.

Mbaba

2006

Mbaba Mwana Warena, de Zulu godin van het gistende bier en vruchtbaarheid.

Na de markt

2006

Een dame die wacht op vervoer na een lange dag hard werken.

Bixia Yuanin's rust

2001

Bixia Yuanin's rest, geinspireerd op Chinees mythologie.